Att steka elastiska pannkakor till kroketter är en ganska stor utmaning. Valet av rätt produkter i första hand är av stor betydelse. Mormödrar lägger till ytterligare en ingrediens för att göra pannkakorna fjädrande, perfekta för att rulla upp fyllningen. Vi presenterar de viktigaste reglerna när du gör denna maträtt.
För att göra krokettpannkakor som standard använder vi vetemjöl, salt, mjölk, ägg och kolsyrat vatten. Vi måste göra dessa produkter till en jämn och enhetlig smet som är fri från klumpar.
Det är en bra idé att ställa pannkaksblandningen så här åt sidan i 15 minuter. Detta ger dig rätt konsistens på pannkakorna – det är mindre risk att de går sönder.
Ett effektivt knep för att få perfekta pannkakor är att tillsätta ytterligare en ingrediens i blandningen, nämligen smör. Det är det som kommer att göra dem fjädrande och förhindra att de rivs när du förpackar fyllningen i dem.
Det är inte bara ingredienserna som betyder något i det här fallet. Vi måste också steka pannkakorna ordentligt. För att göra detta använder vi en liten mängd fett och medelhög värme.
Denna stekningsmetod förhindrar att pannkakorna blir bruna, vilket kan påverka deras konsistens negativt. Så stek dem gyllene på ena sidan och på den andra sidan. Slutligen lägger vi pannkakorna på en tallrik.
Efter att ha stekt pannkakorna kan vi lägga svamp- och kålfyllning på dem. Naturligtvis kan vi också göra svamp-, kött-, ost- eller till och med spenatfyllning – allt beror på våra preferenser.
Fördela en portion av din favoritfyllning jämnt på pannkakan. Vik sedan in dess kanter så att fyllningen inte spiller ut ur degen. Sedan rullar vi den till en tät rulle.
Således beredda pannkakor är belagda med vispade ägg och brödsmulor. Hetta upp fett i en stekpanna och börja steka kroketterna tills de får en gyllene färg på både ena och andra sidan.