För vissa är en sådan kombination läskig, för dem – fascinerande. Även efter att ha smakat det, går de flesta till den senare gruppen…. Att förbereda morotssallad med ägg och vitlök du kommer att behöva:
- 2 matskedar grekisk yoghurt,
- 3 vitlöksklyftor,
- 3-4 morötter,
- 5 ägg,
- salt, peppar.
För många människor kan detta recept tyckas gå för långt när det gäller att bryta mot ”klassikerna”, men du kan inte bedöma denna maträtt utan att prova den. Du hittar inte äpplen som är välkända i en sådan kombination. Vi tillsätter inte heller citronsaft, olja eller olja eller nötter. I det här fallet försvarar smaken sig absolut.
Börja med koka äggen. Lägg dem i en kruka med kallt vatten, tillsätt mycket salt och lägg dem på spisen. Från det ögonblick som vattnet kokar, börja räkna 8-9 minuter. Slutligen lägg potten i diskbänken och häll kallt vatten för att stoppa tillagningsprocessen. Under tiden, tvätta, torka och skala morötterna. Riv morötterna på ett grovmaskigt rivjärn, strimla eller riv de kokta äggen. Lägg över ingredienserna i en större skål. Tillsätt pressad vitlökgrekisk yoghurt och smaka av med salt och peppar. Mixa noggrant alla ingredienser. Klart! Vill du prova att laga morotssallad med ägg och vitlök?