Hur förbereder man en cheesecake så att den inte sjunker ihop under gräddningen?
Den perfekta cheesecaken är saftig, mjuk och fluffig. Den smälter i munnen och försvinner från tallriken på ett ögonblick. Själva tillagningen av cheesecaken är inte särskilt krävande, men det krävs grundläggande matlagningskunskaper. Hemligheten bakom en utsökt cheesecake är naturligtvis osten. Det är den som ger den dess djupa smak och ansvarar för . Att förbereda cheesecake-blandningen är det första steget i alla cheesecake-recept. Professionella kockar påpekar att alla produkter för cheesecake ska tillsättas vid rumstemperatur. Det är tillrådligt att ta ut dem ur kylskåpet upp till tre timmar innan du förbereder cheesecaken. Detta förfarande är för att minimera risken för att cheesecaken sjunker efter bakning. . En mager cheesecake kan bli för smulig och cheesecaken kanske inte blir tillräckligt fuktig. Mal cheesecaken ordentligt. Detta bör göras minst två gånger. Du kan använda en köttkvarn eller en potatismaskare för att mala ostkakan. Experter rekommenderar att du också lägger till 2 matskedar vetemjöl eller potatisstärkelse i cheesecake-blandningen. Alternativt kan du också lägga till vaniljsmakande puddingpulver. Det kommer att ge en unik smak och arom.
Det tar bara 30 minuter och cheesecaken kommer att sluta släppa efter gräddningen
Det största misstaget som får cheesecake att sjunka är att ta ut den ur ugnen för snabbt. . Det är bäst att låta cheesecaken stå i ugnen i cirka 30 minuter efter gräddningen. Det är viktigt att låta ugnsluckan vara öppen under denna tid. På så sätt sänks temperaturen försiktigt och cheesecaken sjunker inte. Att ta ut cheesecaken direkt efter gräddningen och ändra temperaturen plötsligt är oftast orsaken till att cheesecaken sjunker. Kom ihåg att cheesecaken ska gräddas länge vid en något lägre temperatur. Optimalt bör cheesecaken gräddas vid en temperatur på ca 190 grader C utan termoblock.