Många kan inte föreställa sig julaftonsmiddagen utan pierogies, som är en klassiker i det polska köket. På juldagen äter vi den här sorten med kål och svamp. De yngsta älskar den här rätten med ost. Magda Gessler presenterade ett enkelt recept på dumplingdeg, lämplig för alla fyllningar – är perfekt för nybörjare.
Internet översvämmas av olika recept på knödeldeg, särskilt inför julen. Vissa slår ett ägg i blandningen, medan andra tillsätter olja. Det finns också de som tillsätter mjölk.
Det största dilemmat gäller dock tillsatsen av ägg. I Magda Gesslers recept ingår inte denna produkt, eftersom den kan göra blandningen hård och svår att kavla ut, men vi vill att den ska vara mjuk och mör.
Vilka ingredienser behöver vi för att göra dumplingdeg från Magda Gesslers recept? Här är den exakta listan:
- 500 g vetemjöl;
- 200 ml varmt vatten;
- salt.
För att göra de perfekta dumplingsen, till att börja med Sikta vetemjöl med salt på en ren köksbänk eller på en bakplåtsklädd bräda. Sedan häll i hälften av det varma vattnet och börja kraftigt knåda degen.
Sedan tillsätt det återstående vattnet och knåda blandningen igen. Den måste bilda en elastisk deg som lossnar från händerna.
Lägg den knådade massan i en skål, täck den med en trasa och lägg åt sidan i 10 minuter på en varm plats. Under denna tid kommer gluten att bindas och dumplings kommer att bli mjuka.
Efter denna tid lägger vi degen på bänkskivan, som vi tidigare dammat med mjöl. Vi börjar rulla ut massan tunt.
Använda ett glas skära cirklar på massan. På var och en av dem lägger vi fyllning och håller fast dumplingsdegen.
Koka dumplings beredda på detta sätt i omgångar i saltat vatten. De är också lämpliga för .