Köttbullar som blir för torra? Gör det enkelt och lägg till en ovanlig ingrediens i färsblandningen. Kotletterna blir perfekta och mycket saftiga. Lär känna receptet så kommer du alltid att tillaga dem enligt det.
Ännu bättre malet kotletter
Vid sidan av fläskkotletter är malda kotletter en klassiker i det polska köket. Deras smak och ömhet uppskattas av alla. Tyvärr händer det ibland att de blir för torra och förlorar mycket smak. Vissa kockar försöker rädda dem genom att lägga till zucchini eller morötter i blandningen.
Detta är effektivt, men låt oss inte lura oss själva, riktig köttfärs ska bestå helt av kött, inte grönsaker. Lär dig därför ett bättre sätt att göra kotletterna saftigare och mer intressanta när det gäller smak. Se nedan för detaljer.
Köttfärs med bara dessa ingredienser
För att kotletterna ska bli perfekta bör blandningen till dem smaksättas med senap. Det förhindrar att köttet blir torrt efter stekningen och ger det en lite skarpare och mer utpräglad smak. Köttet i sig är också viktigt, så köp kött av god kvalitet från ett pålitligt slakteri. Alla produkter du behöver hittar du i listan nedan.
Ingredienser:
- 1 kg köttfärs
- 2 msk senap
- 1 lök
- 2 ägg
- olja
- granulerad vitlök
- brödsmulor
- peppar
- salt
Recept på malda kotletter
Börja med att förbereda kotletterna genom att lägga köttet i en skål. Tillsätt senap, vitlöksgranulat, peppar och salt. Skala och tärna löken fint och tillsätt den till de övriga ingredienserna. Knäck i äggen och blanda allt till en jämn smet.
Tillsätt lite ströbröd och blanda igen. Hetta upp oljan i en stekpanna. Forma blandningen till kotletter och lägg dem i det heta fettet. Stek de malda kotletterna på båda sidor tills de är brynta. Servera dem till middag med dina favoriträtter och alla kommer att märka skillnaden.