Grunden för framgångsrika unghöns är först och främst malet kött av hög kvalitet. Det bästa valet är ett kalkonben, men det kan också vara kyckling eller fläsk. För att förbereda de perfekta köttbullarna behöver du:
- 1 ägg,
- 1 msk semolina,
- 1 vitlöksklyfta,
- 2 teskedar vetemjöl,
- 500 g malet kött,
- hackad vitlök,
- mejram,
- olja,
- salt, peppar.
Tillägg semolinaistället för en massa mjöl, kommer att göra pullets perfekt mjuka och mjuka. Lägg också till en stor vitlöksklyfta för att höja smaken på köttet.
Kontrollera också:
Kom ihåg att ta ut köttet ur kylskåpet minst en halvtimme innan du förbereder pullets. Dess temperatur är avgörande för att göra dem mjuka och ömma. Lägg köttfärsen i en större skål, tillsätt ägg, mannagryn, pressad vitlöksklyfta, mejram och salt. Börja knåda ingredienserna med en träsked, och sedan med handen. Forma valnötsstora bollar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek på varje sida. Häll hett vatten halvvägs över pulleterna och låt sjuda i ca 15 minuter.
Kontrollera också:
Lägg upp köttbullarna på en tallrik, låt all vätska vara kvar i stekpannan. Blanda två teskedar vetemjöl utblandat med vatten och häll i såsen. Smaka av med vitlökshack, salt och peppar. Rör om och låt koka upp. Lägg återigen pulleterna i såsen, rör om och koka i cirka 3 minuter. Servera perfekta pullets i sin egen sås med potatis eller groats, liksom med dina favoritsallader. Det kommer att fungera bra Rödkålssallad eller den populära Coleslaw. De passar också bra ihop med pasta.