Jag lägger till denna ingrediens i kopytki. De föll aldrig isär och är mjuka som ett moln

av Luca

 

Kopytka är goda och lätta att tillaga och passar till många rätter – både kött och vegetariskt. De kan ätas både söta och salta, vilket är anledningen till att polackerna älskar dem så mycket.

Tyvärr är det ganska ofta det händer att kopytki faller sönder under tillagningen, även om detta problem också kan hanteras genom att lägga till en ingrediens i degen. När du börjar göra detta kommer du definitivt att märka skillnaden.

Vilken typ av mjöl för kopytki fungerar bäst? Välj den här och de kommer aldrig att falla isär

Den hemliga ingrediensen för perfekta kopytki är…. mjöl. Naturligtvis är det ingen överraskning att det behövs för att förbereda denna maträtt. Poängen är dock att använda en specifik typ av vetemjöl.

Det är också en bra idé att tillsätta lite potatismjöl i degen så att nudlarna behåller sin form och inte faller isär under tillagningen. Det kommer att göra dem mer elastiska, men ändå mjuka och ömma.

För att förbereda kopytki är det bäst att använda vetemjöl typ 450 eller 500 på grund av dess känsliga konsistens och den stora mängden gluten som det innehåller. Det är det som gör att det går så bra att kombinera med potatis (även om det naturligtvis inte är tillrådligt för personer som inte tål det eller helt enkelt undviker det).

Hur man förbereder kopytka? Ett recept som kommer att glädja hela familjen

Oavsett om du föredrar att äta kopytka söt (till exempel med socker och kanel) eller med köttfärssås, eller kanske med svamp, behöver du specifika ingredienser för att förbereda dem.

  • potatis – 1 kg (kokt, pressad)
  • vetemjöl – 250 g
  • potatismjöl – 2 matskedar
  • ägg – 1 bit
  • salt – en nypa kryddor

Koka potatisen, pressa den genom en press och vänta en stund så att den svalnar lite. Till de varma potatisarna tillsätt ett ägg och en nypa salt för att förbättra smaken på skålen. Först nu fortsätter du att hälla i mjölet – båda typerna: vete och potatis. Du kan blanda dem direkt om du vill.

Forma ”ormar” från degen och skär dem sedan i en vinkel i mindre bitar. Lägg den beredda kopytki i kokande vatten (lätt saltat). Vänta tills de flyter upp till ytan och ta upp dem på en tallrik. Servera med dina favoriträtter.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar