Om du väljer smörgåsar till frukost kan du göra dem med pumpapasta. Med tillsats av soltorkade tomater och vitlök ger den dig en utsökt start på dagen. Den här smörgåspastan är värd att göra för alla matälskare.
Pumpapasta för en utsökt frukost
Frukosten ska inte bara ge oss näringsvärde, utan också en portion smak. Om du förbereder smörgåsar för dagens första måltid, gör dem med pumpapasta. Den utmärker sig genom sin lätt söta smak med en hint av stekt vitlök, chili och persilja.
Det här goda och hälsosamma pålägget är enkelt att tillaga och du kommer aldrig att tröttna på det. Sandwichpastan tillagas bäst med Hokkaidopumpa. Den är tät, fast och mjölig, vilket ger ett bra bidrag till pastans täthet. Hokkaidopumpa är också lämplig för bakning och blandning. Nedan finns ett recept på pumpapasta till frukost.
Hur man gör pumpapasta?
Ingredienser:
- 1 kg Hokkaido pumpa
- olja
- salt
- ½ lök
- olja
- nypa salt
- 1 vitlöksklyfta
- 4 matskedar hackad persilja
- nypa chili
- 3 msk olivolja
- 1 ½ msk balsamvinäger
- 5 soltorkade tomater
- salt
- peppar
Börja med att förbereda smörgåspastan genom att förvärma ugnen till 220 grader. Skär pumpan i fjärdedelar, ta bort kärnorna, pensla med olja och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen och baka i ca 45 minuter. Den ska vara väldigt mjuk.
Ta sedan ut den ur ugnen, låt den svalna och hacka löken. Finhacka vitlöken också. Stek löken i olivolja, tillsätt vitlöken efter 2 minuter och en nypa chili. Stek ingredienserna kort. Lägg den rostade pumpan i en skål, häll i olivolja, balsamvinäger, tillsätt de soltorkade tomaterna, salt och peppar. Mixa ingredienserna till en slät pasta.
Välsmakande och hälsosam pumpapasta
Tillsätt innehållet i kastrullen till den släta pastan, smaka av med salt och blanda. Kyl smörgåspastan i kylen och servera sedan. Pumpapasta är utsökt, aromatisk och smakar bra med vilket bröd som helst. Du kommer att äta den med aptit för en frukost som ger en bra start på dagen.