Faller frysta dumplings isär under tillagningen? Detta vanliga misstag är orsaken

av Luca

 

Kål- och svampdumplings är kung på julafton. Många människor frågar sig själva: Kan frysta smaka samma som färska? Det visar sig att de gör det. Vi presenterar den viktigaste informationen om frysning och tillagning av dumplings.

Hur fryser man dumplings ordentligt?

Vissa människor lägger dem i frysen råa , direkt efter att de har klumpat ihop. Ytterligare andra rekommenderar att frysa de kokta eller blancherade. I det senare fallet, lägg dumplingsna i kokande vatten i bara 30 sekunder. Så vilken metod är bäst?

Vi rekommenderar frysning av råa eller blancherade dumplings. Då behåller de mest smak. När det gäller matlagning är det bäst att inte göra det på julafton, utan till exempel när vi inte har ätit alla bitar till middagen.

Vi måste förbereda dumplings ordentligt för frysning. Vi lägger dem på en bricka, som vi tidigare strö över mjöl eller smörjer med olja. En annan metod är att lägga dem på papper och smörja varje bit med olja.

Vi måste ordna dumplings så att de inte rör vid varandra. Slutligen täcker vi dem med plastfolie. Genom att frysa dem på detta sätt kan vi vara säkra på att de inte torkar ut, klumpar ihop sig och att degen inte faller sönder under tillagningen.

Om vi inte har mycket utrymme i frysen kan vi överföra dumplings till strängpåsar. Vi måste dock frysa dem i 3 timmar.

Hur man lagar frysta dumplings?

Dumplings behöver inte avfrostas i förväg för matlagning. Droppade i varmt vatten blir de snabbt redo att äta. Tina de som du vill värma i en kastrull.

För att laga dumplings använder vi en stor kruka där de inte kommer i kontakt med varandra. Häll vatten i det, salta det och tillsätt lite olja, vilket förhindrar att de klibbar ihop.

Koka de frysta dumplingsna på låg värme. Vi bör också täcka potten. Då är vi säkra på att de inte spricker och att fyllningen blir väl tillagad.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar