Ett stekt ägg i mikrovågsugn lyckas alltid. Smaken slår den från stekpannan

av Luca

 

Vissa människor tror att stekt ägg bara kan tillagas i en stekpanna. Detta är inte sant. Visserligen är detta det överlägset mest populära sättet att tillaga dem, men det finns andra metoder som är värda att känna till (om än bara som en kuriositet).

Om du alltid har ont om tid på morgonen, inte känner för att diska och vill skära ner på fett, prova ett omedelbart trick för att förbereda ett stekt ägg i mikrovågsugnen. Detta patent är lysande.

Varför ska du äta ägg? De är en skattkista av vitaminer

Att äta ägg är en bra idé eftersom dessa sÄR en skattkista av vitaminer: A, E, K, D, B-vitaminer, samt många mineraler inklusive kalcium, kalium, magnesium, koppar, fosfor eller natrium, som har en positiv effekt på kroppen. De innehåller också betakaroten eller lutein.

Regelbunden konsumtion av ägg har en positiv effekt på tillståndet hos muskler och ben och till och med hår. Det kan också minimera risken för många sjukdomar, t.ex. anemi, ateroskleros, ögonsjukdom eller kranskärlssjukdom.

Hur känner man igen ett bra stekt ägg? Om det har dessa egenskaper är det perfekt

Det perfekta stekta ägget måste ha en köttig vit och en halvflytande gula. I en stekpanna lyckas man tyvärr inte alltid tillreda något sådant första gången. Det kräver skicklighet, och själva processen tar 5-7 minuter.

Det är längre än i mikrovågsugnen. Dessutom människor som är nya i köket överkokar ofta stekt ägg, vilket gör äggen torra och oaptitliga.

Hur man förbereder ett stekt ägg i mikrovågsugnen? Det tar dig 1 minut

Det tar dig bara 1 minut att förbereda ett stekt ägg i mikrovågsugnen. Ta ut produkten ur kylskåpet, häll vatten i ett glas, förbered en sked, en tandpetare och en liten skål.

Gör varje ägg separat (ett i taget). Knäck dem i en skål, häll två teskedar vatten över dem, stick äggulan med en tandpetare försiktigt så att den inte smälter. Endast så förberett ägg läggs i en skål i mikrovågsugnen i 60 – 90 sekunder vid enhetens effekt 600 W.. Ditt stekta ägg ska ha den perfekta konsistensen.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar