Du kommer inte att bli fet av den här pepparkakan. Den smakar gudomligt och innehåller varken socker eller gluten.

av Luca

 

Pepparkakor förknippas av många med vintern och den festliga decemberperiodenmen alla bör inte äta det. Främst på grund av vetemjöl, som människor med försöker undvika.

Sockret som läggs till degen är också ett problem, på grund av vilket det anses vara olämpligt för människor på en diet. Lyckligtvis populära recept för denna bakning kan modifieras på ett sådant sätt att pepparkakor är dietiska – utan ett gram socker eller gluten kan det också vara gott.

Varför ska du begränsa socker och gluten i din kost? Det är bättre att undvika dem

Det finns många anledningar. Först av allt socker tillför energi till kroppen, men ger inte värdefulla näringsämnen. Det är bättre att begränsa det på grund av att överdriven konsumtion av denna produkt kan bidra till övervikt, fetma, öka risken för hjärtsjukdomar och till och med typ 2-diabetes.

I kontrast Överskott av gluten saktar ner matsmältningen, orsakar uppblåsthet och illamående. Det ökar också risken för autoimmuna sjukdomar. Om du inte tål det bör du begränsa din konsumtion av vitt vetemjöl, som också har ett högt glykemiskt index.

Hur man förbereder glutenfria pepparkakor utan socker och vetemjöl. Recept för bakning

Traditionella pepparkakor är goda, men om du måste begränsa det av hälsoskäl eller personliga preferenser, kan du försöka förbereda pepparkakor i en dietversion enligt detta recept som finns på Internet.

Ingredienser som behövs för pepparkakor passar:

  • mandelmjöl (glutenfritt) – 150g
  • ägg – 4 stycken
  • jordnötssmör – 3 matskedar
  • salt – en nypa
  • kakao – 2 matskedar
  • pepparkakskrydda – 2 msk
  • bakpulver – 2 msk
  • erythrol (istället för socker) – 3/4 tsk.
  • choklad – 1 bar (för topping, efter önskemål)
  • nötter – för dekoration

Börja med att förbereda pepparkakorna genom att blanda ägg, jordnötssmör, bakpulver, kakao och erytrol med mandelmjölet. Gör detta med en mixer. Häll sedan blandningen i en bakform (t.ex. en fruktkakform).

Förvärm ugnen till 180 grader och lägg kakan i 30-40 minuter. Efter bakning tar du bort pepparkakan från enheten och lägger den på bänkskivan. Om du vill, häll smält choklad över den och dekorera med nötter.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar