Belagd fisk från en burk är en riktig delikatess. Dessutom är inte bara smaken dess fördel, utan också det faktum att vi kan förbereda den mycket tidigare. Att förbereda det är inte komplicerat, och resultaten är verkligen förtjusande. Denna fisk är utmärkt kryddad och öm, så den kommer att smaka bra för alla hushållsmedlemmar. Kolla in hur du gör det.
När du bestämmer dig för att förbereda fisk i burkar är det lämpligt att välja färska fiskfiléer, som har en delikat smak och köttig konsistens. Detta kommer att säkerställa att de inte förlorar sin konsistens efter stekning och efter att ha varit i saltlake. Rekommenderas för detta recept är , pollock, mirin, abborre, gädda, gös, kummel eller till och med karp.
Det här är fisk som passar bra att panera, och tillsatsen absorberar aromerna från kryddor och vinäger, vilket gör att de smakar bra. Vill förbereda 4 burkar med en kapacitet på en halv liter, vi måste utrusta oss med:
- 1 kilo fiskfiléer,
- 2 ägg,
- ströbröd (den mängd som behövs för beläggning),
- vetemjöl (för att täcka filéerna),
- olja för stekning,
- 4 koppar vatten,
- 4 lagerblad,
- 7 kryddpepparkulor,
- 1 kopp vinäger,
- 2 lökar,
- 5 matskedar socker,
- 1 tesked salt,
- 1 tsk pepparkorn.
Läs också:
Det första steget när du förbereder fisk i marinad, är att förbereda burkar. Det kommer att vara bekvämast att skålla dem i ugnen för att spara lite tid. Allt vi behöver göra är att ställa disken på en bakplåt och lägga dem i den ouppvärmda apparaten. Vi ställer in den på 120 grader och låter den stå i 15 minuter.
Under denna tid torkar vi filéerna noggrant med en pappershandduk. Krydda dem med salt och peppar och skär dem sedan i mindre bitar så att de lättare går ner i burkarna. Nästa steg är att belägga fisken – för detta täcker vi den i mjöl, i vispat ägg och slutligen i brödsmulor. Filéer , tills de är gyllene på båda sidor.
Sedan i en kruka kokar vi vatten med vinäger. Till detta lägger vi lagerblad, kornig peppar, salt, socker och kryddpeppar. Vi slänger också i den cellade löken och kokar hela saken i 3-5 minuter. Låt svalna något.
Lägg under tiden fisk och lök från marinaden i de tidigare skållade burkarna och ordna dem i lager. Häll detta över den beredda marinaden så att alla fiskbitar är väl nedsänkta i den.
Vi stänger burkarna och pastöriserar dem i cirka 20 minuter i en kastrull med vatten. Efter att ha tagit ut dem vänder vi dem upp och ner tills de svalnar. Förvara burkarna som har förberetts på detta sätt på en sval och mörk plats.