Det finns inget sämre kött för buljong. Det har parasiter och toxiner, och vi köper det lättast

av admin

Buljong är en rätt som har varit en självklarhet på polska bord i generationer, särskilt på söndagar, helgdagar och familjefester. Tyvärr är det kött som polackerna oftast lägger till det ohälsosamt, fullt av bakterier och hormoner. Experter varnar för att begränsa konsumtionen till ett minimum.

Detta är det värsta köttet för buljong. Den innehåller parasiter och toxiner

Magda Gessler, mästare i den kulinariska världen, utlöste en diskussion för länge sedan med uttalandet att ”kyckling inte är kött, det är ett hormon”. Detta uttalande belyser problemet med industriellt uppfödda kycklingar, som ofta matas med antibiotika och tillväxthormoner. Vetenskapliga studier bekräftar att om man äter sådant bearbetat kött kan det öka risken för livsstilssjukdomar, inklusive cancer.

Samtidigt innehåller det traditionella och mest populära buljongreceptet den så kallade femte fjärdedelen, eller inälvorna, som kan vara en källa till toxiner, parasiter och även överskott av hormoner. Element som huvuden, svansar och inälvor kan inte bara förorena buljongen utan också utgöra en risk för vår hälsa.

Det här är det bästa köttet för buljong. Hälsosam och näringsrik

För att tillaga en buljong som inte bara är god utan också hälsosam måste köttet vara av mycket god kvalitet. Så vilken?

Experter rekommenderar rött kött på benet, som är rikt på kollagen och därför kommer att vara en bra bas för en hälsosam och näringsrik buljong. Gamla polska buljongrecept domineras ofta av anka, som ger buljongen en djup, mörk färg. Vi kan också välja kött av hög kvalitet, som efter tillagning av buljongen kan användas till exempel för att göra en fyllning till läckra dumplings.

Låt oss komma ihåg att valet av ingredienser till buljongen inte bara ska dikteras av tradition, utan framför allt av en medveten inställning till vad som är bra för vår kropp och hälsa. Låt oss undvika kött från osäkra källor och välja kvalitet som kommer att ge oss både kulinarisk tillfredsställelse och hälsofördelar.

Du kanske också gillar

Leave a Comment