Det finns ingen bättre kinesisk kålsallad. Hemligheten är den aromatiska såsen

av Luca

Kinakålssallad är ett utsökt tillbehör till många kött- och vegetariska rätter. Du kan förbereda den med bara några få grundläggande ingredienser. Det viktigaste är dock såsen. Enkel, men extremt aromatisk.

Peking sallad rekommenderas för lunch

De flesta av oss lägger till majonnäs i vår kinesiska kålsallad. Men den behöver inte vara tung. Vi kan förbereda den i en något annorlunda version. Den kommer att vara färgglad, hälsosam och välsmakande. Allt du behöver göra är att lägga till några grönsaker i den strimlade kålen och kombinera allt med en smakrik sås.

Kinakålssallad är ett utmärkt komplement till många rätter. Den passar perfekt till fläskkotletter, köttfärs, nötköttsrullader, kyckling eller köttbullsdumplings.

Hur man gör coleslaw från kinakål?

Ingredienser:

  • en halv kinakål
  • röd paprika
  • en halv liten burk majs
  • 2 inlagda gurkor
  • liten rödlök
  • liten grön gurka
  • salt, peppar
  • Ingredienser till såsen:
  • dill
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • tesked citronsaft

Kinakålssallad – beredning

  • Strimla kålen och lägg i en skål. Tillsätt hackade lökar, hackade paprika, gurkor och majs. Blanda olivoljan i en separat skål med citron, hackad dill och krossade vitlöksklyftor. Häll såsen i de beredda ingredienserna.
  • Blanda allt och ställ åt sidan i 15-20 minuter för att ingredienserna ska smälta samman. Smaka av med salt och peppar.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar