I Frankrike är bröd mycket mer än bara ett livsmedel. Det är ett riktigt . Till frukost, lunch, när du känner dig hungrig, på kvällen… det är en riktig njutning. kan ätas när som helst på dygnet.
Konservera ditt bröd med detta tips
Bröd kan vara en daglig njutning, men att bevara det är en utmaning, särskilt när det gäller att hålla det färskt i mer än några dagar. Särskilt bröd tenderar att torka ut snabbt.
På bara 48 timmar kan det bli lika hårt som trä. Detta beror framför allt på den omgivande luften. När den svalnar omkristalliseras stärkelsen. Detta gör den torrare och hårdare.
För att undvika detta har alla . En del lindar in den i en kökshandduk, andra lägger den i en papperspåse. Dessa knep fungerar dock inte alltid.
Men du bör veta att ett enkelt, naturligt trick för att hålla ditt bröd längre har utvecklats. Allt du behöver är en bit frukt. Den är helt enkelt ett äpple.
Lägg ett halverat äpple i din brödform. Denna frukt, som är så vanlig i våra kök, har egenskaper som kan göra underverk för din baguette. Hemligheten ligger i dess höga fukthalt.
Genom att placera den bredvid ditt bröd kommer den gradvis att släppa ut fukt. Detta förhindrar att maten torkar ut för snabbt. Tack vare det här tipset kommer det att förbli mjuk och god i upp till dubbelt så lång tid.
Det är viktigt att byta ut äpplet med några dagars mellanrum så att det inte ruttnar. På så sätt kommer det att fortsätta att avge precis rätt mängd fukt för att hålla ditt bröd mört.
Andra tips du kan använda
Om du inte har ett äpple till hands finns det andra lösningar som är lika effektiva. Du kan använda en potatis. Precis som äpplen kommer potatis att släppa ut fukt. Men det är inte allt.
Du kan också välja en selleristjälk. Förutom att den konserverar ditt bröd ger den en liten touch av friskhet. Samma sak gäller för sockerbiten. Den avger inte fukt men absorberar överflödig omgivande luftfuktighet.
Detta förhindrar att mögel utvecklas. Alla dessa alternativ bidrar till att förlänga livslängden på ditt bröd samtidigt som du undviker matavfall. Att behålla brödet längre är också en möjlighet att variera dina njutningar.
Och genom att utforska andra typer av bröd. Även om vitt bröd fortfarande är fransmännens favorit är det inte alltid det bästa valet ur näringssynpunkt. Nutritionister rekommenderar ofta att välja fullkorns-, spannmåls- eller rågbröd.
Dessa alternativ är inte bara rikare på fibrer utan också mer mättande. Dessutom är dessa bröd ofta tätare och håller sig i allmänhet bättre än traditionella baguetter.
Med äppeltricket kan du fördubbla hållbarheten på dessa mer näringsrika bröd.