De tre värsta frukostarna för högt kolesterol. Nutritionist varnar

av admin

”Vissa populära frukostar kan avsevärt höja de ’dåliga’ kolesterolnivåerna”, säger nutritionisten Anna Reguła. Experten förklarar att vissa måltider, även om de anses vara hälsosamma, kan påverka kroppen negativt hos personer med åderförkalkning och andra hjärtsjukdomar. Bland dessa nämner hon mozzarella med tomater.

– Jag skulle undvika dessa tre frukostar om jag har förhöjda nivåer av dåligt kolesterol”, säger hon. För många människor kan denna kombination komma som en överraskning, eftersom måltiderna ger intryck av att vara värdefulla och välbalanserade. Och för vissa människor kanske det faktiskt inte är ett dåligt val. Men om du har problem med högt kolesterol är det bättre att välja något annat.

  • Mozzarella med tomater verkar hälsosamt, vi har ju trots allt protein och grönsaker. Anna Reguła påpekar dock att det finns lite fibrer och mycket mättade fettsyror i en sådan måltid.
  • Grekisk yoghurt med lite granola och honung skulle också vara ett dåligt val. – Mycket tillsatt socker och inte ett särskilt bra alternativ när det gäller fettsyraprofilen, säger han.
  • Den sista frukosten är croissanter med ost och skinka, som ger ganska mycket mättade fettsyror och lite fibrer. Experten nämner också risken med att få i sig transfetter.

Croissanter, stekt korv eller rostat bröd med smör och sylt – även om det är gott – kanske inte är bra för hjärthälsan

Du kanske också gillar

Leave a Comment