Bondefasta potatisar tar bara 45 minuter att förbereda och är extremt läckra. För att undvika att de steks i olja är den här versionen perfekt för fastedagar.
Fastande potatis på bondvis. En portion kommer inte att räcka
Potatis är en favorit hos både barn och vuxna. Vad kan vara godare än en generös portion som serveras med din favoritsås, vitlöksmujillo eller ost? Under fastetiden kan du välja detta recept på bondpotatis, som tar mindre än en timme att tillaga.
Ingredienser du behöver:
- 6-8 stora potatisar
- 4 lökar
- en morot
- två matskedar buljong
- en kvist persilja (valfritt)
- salt
- peppar
Förberedelse
Enligt det traditionella receptet kokas potatisen i sina skinn och bryns sedan i en stekpanna. Postversionen liknar originalet och den slutliga smaken kommer att vara nästan densamma.
- Tvätta dina potatisar under rinnande vatten och använd en ren slipande svamp för processen.
- Efter detta steg kokar du dem i saltat vatten.
- Skala löken och moroten separat och hacka fint.
Bonde fastande potatis. Hur man förbereder mujde
När potatisen har nått kokpunkten, låt den stå på värmen i ytterligare 5-7 minuter och låt den sedan rinna av i en sil. Låt svalna och skala dem sedan med en kniv. Skär dem i kuber eller fyra lika stora delar.
- Fräs löken och moroten och tillsätt sedan buljongen eller tomatjuicen.
- När grönsakerna börjar mjukna, tillsätt potatisen ovanpå och låt hela blandningen sjuda .
- Efter en halvtimme är de klara att avnjutas. Du kan servera dem med inlagda gurkor eller gurka. Denna fastande maträtt blir också lika god om du väljer att njuta av den med vitlöksmujade.
- Skala sju vitlöksklyftor och lägg dem i en skål med hög kant.
- Tillsätt tre matskedar solrosolja och mixa med en stavmixer.