Salt är mycket mer än en enkel ingrediens som är utformad för att förbättra smaken på våra rätter. Faktum är att detta viktiga element i vår matlagning har andra funktioner som gör det oumbärligt utöver dess traditionella roll som smaksättare.
Salt, mer än bara en matlagningsingrediens
Vi använder det ofta som en ingrediens för att ge smak åt våra rätter, men saltets funktioner är inte begränsade till smaksättning. Faktum är att denna ingrediens har en mängd praktiska användningsområden i hemmet, bland annat som .
Det kan till exempel, förlänga livslängden på en svamp genom att lägga den i varmt saltat vatten i två timmar. Men det är inte allt!
Denna viktiga ingrediens i vår matlagning kan också vara en riktig allierad för dem med gröna fingrar. Salt är effektivt för hålla sniglar och sniglar borta från trädgården. Det är bara att sprida ut lite för att hålla dem på avstånd.
Salt har också förmågan atteliminera fukt i hemmet! För att göra detta, placera några i plastbehållare och lägg dem ut eller under möbler.
Dessutom är denna ingrediens som vi alla har i vårt kök också en bra källa till vitaminer. ett utmärkt avfettningsmedel. Blanda det helt enkelt med diskmedel.
Salt och diskmedel: den perfekta blandningen för rengöring av disk
Våra mormödrar har alltid använt salt för att göra det lättare att diska. Faktum är att den här ingrediensen kan ta bort de mest envisa fetterna och matresterna.
För att göra detta behöver vi blanda saltet med diskmedel. Som Lydia Mammar, en expert på rengöringstips, förklarar, ”kombinerat med rengöringsmedel”salt burk ”lättare ta bort fastbrända rester och fett som sitter kvar”.
Det finns två sätt att använda detta tips. När du diskar kan du strö en tesked salt på ytan av dina köksredskap. Sedan är det bara att applicera diskmedlet och börja rengöra.
Men om du vill spara mer tid kan du gå direkt till blanda saltet i din diskmedelsflaska. Cirka 1 till 2 matskedar salt räcker till en flaska.
Fördelen med detta tips
Som vi redan har förklarat är det här tipset effektivt för att ta bort fett och fläckar från din disk. Men fördelarna stannar inte där!
Genom att använda den här metoden kan du också bli av med envisa lukter som dröjer sig kvar på dina matlagningsredskap. Fisk-, vitlöks- och löklukt på tallrikar och stekpannor försvinner.
Denna enkla, naturliga lösning rengör inte bara noggrant, den lämnar också din disk fräsch och luktfri.
Du kan också använda salt för att göra hemlagad diskmedel. För att göra detta måste du blanda 100 ml vit vinäger, en matsked salt, citronsaft och 200 ml varmt vatten. Alla ingredienser du kan hitta i köket!