Ingen lök, inget socker. För heshet är sirap gjord av en mycket älskad frukt bäst

av Luca

Är färdiga läkemedel från apotekets butik ineffektiva mot förkylning? Tillred päronhostsirap och använd den under din behandling. Du kommer att vara tillbaka på fötterna på nolltid och du kommer att rekommendera huskuret till dina nära och kära. Du kommer att lära dig hur du förbereder sirapen på ett enkelt sätt i den här artikeln.

Effektiv päronsirap mot hosta

Hemlagad päronhostsirap är definitivt bättre än de från apoteket. De naturliga ingredienserna som är ansvariga för dess effektivitet är antibakteriella, antivirala, antiinflammatoriska och, viktigast av allt, slemlösande. Å andra sidan kommer den använda frukten inte bara att ge medicinen en smak utan också en bra dos vitaminer, som var och en av oss saknar på vintern.

Päron är rika på vitaminerna A, B1, B2, B6, C, K och PP. Dessutom innehåller frukten också mineraler som fosfor, kalcium, jod och järn. Fördelarna med sirap är verkligen många och du kan uppleva dem alla genom att förbereda sirap från receptet nedan.

Hostsirap tillverkad av flera produkter

Som du redan vet är huvudingrediensen i sirapen päron. Frukten i sig, även om den är värdefull och har många egenskaper, räcker inte. Andra ingredienser som honung och ingefära kommer också att behövas. Det är dessa ingredienser som garanterar effektiva åtgärder under en förkylning. Du kommer att lära dig allt du behöver för att förbereda hemlagad sirap, tillsammans med proportionerna, genom att kontrollera listan nedan.

Ingredienser för sirap:

2 päron

4 msk. honung

1 liter vatten

2 bitar ingefära

4 msk hallonjuice

Päron hostsirap – recept

  • Börja förbereda sirapen genom att tvätta och skala päronen. Skär dem sedan i små kuber och lägg dem i en kruka.
  • Häll i vatten och tillsätt de skalade ingefärabitarna. Koka hela saken på medelhög värme i 20 minuter.
  • Tillsätt slutligen honungen och häll i hallonjuicen och rör om. När ingredienserna har blandats, sila sirapen och häll upp i glasflaskor. Förvara den färdiga sirapen i kylen.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar