Mandariner är fulla av omega-3-fettsyror, fibrer och vitaminer, men vilka är fördelarna med dem och varför har de fått stöd från prestigefyllda universitet?
Att ta hand om sin hälsa genom maten är en av de viktigaste sakerna att tänka på. Detta beror på att livsmedel har ett högt innehåll av näringsämnen som är mycket fördelaktiga för kroppen, såsom antioxidanter, omättade fetter som oljesyra, omega-3, fibrer, mineraler och vitaminer, enligt en rapport från University of Barcelona.
Näringsinnehållet i vissa livsmedel har en positiv inverkan på vår organism, oavsett om det gäller organens funktion, stärkandet av immunförsvaret eller underhållet av skelettet. Därför är en balanserad kost viktig för ett hälsosamt liv.
Den här gången ligger fokus på förebyggande av hjärtsjukdomar, som beror på störningar i hjärtat och blodkärlen och som har stor inverkan på hälsan, livskvaliteten och de ekonomiska och sociala konsekvenserna, och som dessutom är den främsta dödsorsaken i världen, enligt den spanska föreningen för kardiologisjuksköterskor.
Genom att prioritera en balanserad kost och andra hälsosamma vanor kan man förbättra förutsättningarna för hjärtats funktion och minska risken för hjärtsjukdomar. I detta avseende har mandarinen utpekats som en viktig frukt i vår kost på grund av dess bidrag till absorptionen av fetter och skyddar hjärtat.
Vitaminer i mandariner
Mandariner är rika på kalium, C-vitamin, provitamin A, organiska syror och flavonoider. Experter bekräftar att inkludering i vår kost gynnar hälsan hos vår organism på grund av dess antioxidantegenskaper, varför det tillskrivs en förebyggande åtgärd mot cancer och hjärt-kärlsjukdom.
Denna frukt innehåller pektin, en fiber som hjälper till med absorptionen av fetter, minskningen av dåligt kolesterol och kontrollen av kroppsvikten. På detta sätt skyddar den också hjärtat mot hjärtsjukdomar.