Vilka behållare får aldrig användas för att förvara mat i frysen?

av Luca

Att konservera fryst mat är ett bra sätt att förvara mat för tillfällen då du inte har så mycket tid att laga mat. Här är vad du behöver tänka på så att den inte går till spillo.

Frysen har blivit ett grundläggande verktyg när det gäller att bevara mat och minska avfallet. I den meningen kan det sätt på vilket maten lagras säkerställa att den bevaras och undvika framtida problem. Därför måste man ta hänsyn till att vissa typer av behållare inte är lämpliga för frysar och till och med kan vara farliga.

Glasburkar är ett exempel på detta. När dessa behållare placeras i frysen kan de explodera när maten fryser och ökar i volym, vilket orsakar avfall och till och med en risk för skärning när man försöker hantera fragmenten. Av denna anledning är det bäst att tänka på andra behållare som är mer lämpade för denna uppgift.

När det gäller plast är det värt att nämna att inte alla typer av detta material tål låga temperaturer som orsakar allvarliga problem, eftersom de kan frigöra giftiga ämnen när de utsätts för kyla, vilket påverkar livsmedlets kvalitet och säkerhet.

Men giftiga kemikalier är inte de enda nackdelarna med plastbehållare, eller tuppers, utan de tenderar också att låta luft komma in, vilket orsakar frysbränning av produkterna. På så sätt skadas både matens kvalitet och dess konsistens och smak, så det är tillrådligt att endast använda de behållare som är märkta som lämpliga för frysen och som har lufttäta förseglingar.

Vilka är de bästa behållarna för att förvara mat i frysen?

De bästa frysbehållarna är de som rekommenderas för att förvara mat på ett säkert sätt, till exempel lufttäta påsar som är utformade exklusivt för frysen. Dessa påsar gör att all luft kan avlägsnas och skyddar därmed maten från frysbränna. Detta är dock inte det enda alternativet, eftersom återanvändbara silikonbehållare är bra alternativ för att frysa mat utan rädsla för att släppa ut ohälsosamma ämnen.

Ett annat bra val är fryssäker hårdplast , eftersom behållare av detta material har en lufttät försegling som skyddar innehållet och hjälper till att organisera maten bättre.

När det gäller drycker råder det ingen tvekan om att flaskor är de mest populära behållarna för kylning av vätskor, men också de farligaste. Om flaskorna är gjorda av glas eller styv plast kan de explodera till följd av vätskans expansion när den fryser , så det är tillrådligt att inte glömma att behållaren är i frysen.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar