Hur gör man pepparkaksglasyr? Här är ett enkelt recept. Du behöver bara två ingredienser
Glasyr är en stapelvara när du dekorerar julens pepparkakor. Med den kan du trolla fram en mängd olika mönster som får kakorna att se vackra ut.
. Att dekorera julbakverk som detta kan vara ett tillfälle att tillbringa lite tid med familj eller vänner. Allt du behöver göra är att baka pepparkakorna i förväg och bjuda in andra att delta i det roliga. Kakorna kan dekoreras med choklad, nötter eller glasyr, som är mycket lätt att tillreda. Allt du behöver är socker och vatten eller citrusjuice.
Hur gör man pepparkaksglasyr? Här är ett enkelt recept. Du behöver bara två ingredienser för att dekorera kexen
Om du vill att glasyren bara ska vara söt använder du bara socker och vatten för att göra den. Men om du vill att den ska ha en citronaktig, lätt syrlig smak eller apelsinsmak – byt ut vattnet mot citrusjuice.
Ingredienser till pepparkaksglasyr: 40 dagars florsocker, 8 matskedar citron- eller apelsinjuice eller vatten.Förberedelse: Börja med att sikta florsockret genom en sil ner i en skål. Det gör att glasyren blir slät och klumpfri. Tillsätt saften pressad från en citron/apelsin eller vatten. Blanda florsocker och vätska ordentligt med en sked eller visp. Om glasyren är för tjock, tillsätt lite mer vätska, men kom ihåg att göra det gradvis – glasyren ska vara tjock men flytande. Om glasyren är för rinnig tillsätter du mer florsocker. Kom ihåg att glasyren stelnar snabbt, så om du inte ska använda den direkt kan du täcka skålen med plastfolie så att den inte torkar ut. När glasyren är klar kan du överföra den till en bakplåtspapper, det blir lättare att måla mönster på pepparkakorna. Du kan experimentera med olika smaker genom att tillsätta vaniljextrakt eller kryddor i glasyren. Det sistnämnda fungerar särskilt bra om du använder apelsinjuice för att förbereda glasyren.
SE OCH ÄRA: