De är de hälsosammaste äggen. De förbättrar immuniteten och stärker hjärtat

av Luca

 

Vaktel är en liten fågel som tillhör familjen curlew, från vilken de härrör extremt hälsosamma vaktelägg. Det är ett bättre alternativ än hönsägg, som framför allt äldre och barn bör välja. I allt större utsträckning kan du hitta bedårande, små vaktelägg på butikshyllorna, men de är fortfarande inte lättköpta. Och det är synd, för de bär mycket gott.

Vaktelägg är en riktig pärla, som det talas alldeles för lite om, med tanke på hur många hälsofrämjande egenskaper de har. Jämfört med kycklingägg har de mycket mer näringsämnen. Vi talar bland annat om många vitaminer, såsom A, D, E, K, samt B-vitaminer, inklusive det sällsynta vitamin B12, som är extremt viktigt för produktionen av röda blodkroppar.

Dessutom är dessa små ägg rika på en lång rad värdefulla mineraler. Bland dem är listade Zink, som påverkar hårets, benens och immunförsvarets tillstånd. Det är också en värdefull källa till magnesium, mangan, kalium, kalcium, fosfor, selen eller koppar, vilket definitivt underlättar absorptionen av järn.

Dessutom kännetecknas vaktelägg av en stor mängd högkvalitativt protein. Det finns mer av det än i kycklingägg. Protein är viktigt för muskeluppbyggnad och cellregenerering, men det är inte heller obetydligt när det gäller stödja immunförsvaret. Detta är viktigt, särskilt under hösten och vintern.

Intressantär vaktelägg ett bra substitut för kycklingägg för personer som är allergiska mot kycklingprotein. Bland annat kommer de att fungera perfekt i bakverk. Dessa ägg kännetecknas av en rik men delikat smak som borde tilltala nästan alla. Detta är viktigt, särskilt eftersom att regelbundet äta kycklingägg ger många hälsofrämjande fördelar.

Vi talar bland annat om den allergivänlighet som redan nämnts, men också om stöd för immunsystemet eller matsmältningssystemet. Vaktelägg är lättsmälta, vilket gör dem till ett bra val för barn och äldre. Och dessutom.., är ett bra val för personer med hjärtproblem, eftersom de förbättrar nivåerna av detta ”goda kolesterol”. Genom sin rika sammansättning stärker de också cirkulationssystemet.

Vaktelägg, som, kännetecknas av stor mångsidighet i köket. De kan kokas, bakas eller stekas. De är perfekta som tillbehör till soppor och sallader. Genom sitt fina utseende är de också en bra dekoration.

Du kan enkelt integrera dem i din meny som en ett smörgåstillbehör i form av hårdkokta ägg eller som en äggpasta. Det är ett säkert och hälsosamt val som vi borde välja allt oftare. Fram till nyligen behandlades vaktelägg som en sällsynthet, men nu deras pris skiljer sig inte mycket från priset på kycklingägg, så det är värt att inkludera dem i din dagliga kost.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar