En bränd botten på stekpannan är ett vanligt problem som kan hända även erfarna kockar och kokerskor. Allt som krävs är ett ögonblicks ouppmärksamhet och katastrofen är ett faktum. Lyckligtvis betyder det inte nödvändigtvis att pannan måste kastas bort. I många fall kan en sådan panna fortfarande räddas med hjälp av salt. Bakpulver kan också vara användbart.
Vi känner alla till känslan när vi efter ett ögonblicks ouppmärksamhet upptäcker att botten på en kastrull eller gryta är genombränd. Men istället för att sträcka dig efter vispen och riskera att skrapa på ytan kan du prova dessa enkla och säkra sätt som sparar tid och nerver.
Huskurer för en bränd kastrullbotten
Glöm dyra rengöringsmedel, lösningen finns nära till hands. Allt du behöver är salt och diskmedel för att effektivt hantera envisa fläckar.
- Häll varmt vatten i pannan, vänta några minuter,
- tillsätt sedan salt och torka av med en svamp indränkt i vätska.
Resultatet? En ren disk utan behov av tröttsam skrubbning.
Stekpannor är särskilt utsatta för brännskador.
I stället för att använda vanliga rengöringsmedel, som kan vara ineffektiva, kan du strö salt och bakpulver över pannan och sedan tillsätta diskmedel och blanda försiktigt. Täck över alltihop med en pappershandduk indränkt i vinäger, vänta 15 minuter och torka av. Din panna kommer att skina igen.