En nyhet för att njuta fullt ut av din måltid
Varumärket VEGETA har följt med oss i köket i åratal och gjort matlagningen enkel och njutbar. Som svar på de senaste trenderna har VEGETA berikat sitt erbjudande med en unik nyhet, som lyfter sättet att krydda maten ett snäpp högre. Vi talar om den nya vätskan VEGETA Umami, som kompletterar smaken hos alla ingredienser i en maträtt. Det är en praktisk lösning som kommer att göra det ännu enklare att laga mat hemma. Nyheten finns nu tillgänglig för köp.
Umami? Så välsmakande!
Grunden för en väl tillagad maträtt är dess smak. Även om vi alla har våra egna preferenser och olika nivåer av smaklökskänslighet finns det en smak som ger alla njutning – det är umami, den femte smaken som människan upplever förutom surt, bittert, sött och salt. Ordet kommer från det japanska språket och betyder bokstavligen ”något gott”. Umami förenar alla smaker i perfekt harmoni och ger en fullödig kulinarisk upplevelse. Kryddan kompletterar de olika ingredienserna i en maträtt, vilket gör smaken mer intensiv och gör att du kan njuta av hela njutningen av att äta.
De rika smakerna med VEGETA Umami
VEGETA Umami är en flytande krydda som gör att du kan utnyttja dina kunskaper till fullo och skapa enastående rätter. Dess distinkta smak smälter perfekt in i alla kulinariska visioner och ger rätterna en rik, långvarig arom på bara några ögonblick. Den förvandlar en vanlig middag till en riktig specialitet och gör matlagningen till ett nöje. Tack vare sin mångsidighet är den perfekt för alla typer av maträtter. Kryddorna innehåller inga färgämnen eller konserveringsmedel.
recept på: couscousbiffar
Ingredienser:
- 2 teskedar flytande VEGETA Umami-krydda
- 2 msk olivolja
- 50 ml prosecco (eller rött vin)
- nypa timjan
- svartpeppar
- 2 biffar av fläskkarré
- 125 g couscous
- salt
Metod för beredning:
Placera couscousen i en skål, häll över 250 ml saltat kokande vatten. Ställ åt sidan i 5 minuter. Tillsätt olivolja och fluffa upp couscousen med en gaffel. Blanda VEGATA Umami flytande kryddor med olivolja, prosecco, timjan och grovmalen svartpeppar till dressingen. Salta kotletterna lätt och stek dem sedan kort i en teflonpanna. Lägg den färdiga couscousen på en tallrik och toppa med den skivade biffen, häll den färdiga såsen över det hela och servera.
Tips: Bryt inte upp köttet för att få biffen, skiva den tunt. Då blir den saftigare när den steks.