Konsumtion av detta välkända livsmedel förbättrar det totala kolesterolet och antioxidantkapaciteten.
Konsumtionen av vissa livsmedel kan ha stora fysiska fördelar för kroppen. Superfoods kallas nu superfoods, som ger många fördelar för människors hälsa till följd av hög näringstäthet. Det finns till exempel livsmedel som bekämpar åldrande och sänker blodsockret, till exempel gojibär. Och andra hjälper till att förbättra det totala kolesterolet eller har antiinflammatoriska egenskaper.
Detta är fallet med torkade plommon, ett livsmedel med många fysiska fördelar för kroppen, särskilt för kvinnor efter 45 års ålder. Faktum är att en studie som publicerades i Journal of Medicinal Food, i november 2021, visar på dessa fördelar: ”Konsumtion av torkade plommon förbättrar det totala kolesterolet och antioxidantkapaciteten och minskar inflammation hos friska postmenopausala kvinnor”. Och det är dessa fördelar som vi ska fokusera på.
Fördelar med katrinplommon för kvinnor över 45 år
Denna forskning hävdar att katrinplommon kan öka koncentrationen av IGF-1, som är det protein som ansvarar för att reglera tillväxthormon. Det hjälper också till att förhindra osteoporos, ökar muskelmassan och förändrar tarmmikrobiotan.
Å andra sidan visade studien också andra fördelar, till exempel att plommon neutraliserar pH-syra. Acidos är ett tillstånd där pH-värdet i blodet sjunker, vilket är ganska negativt eftersom det kan påverka kroppens organ.
Hur många katrinplommon kan jag äta per dag?
För att genomföra denna studie analyserades friska postmenopausala kvinnor och fördelarna med daglig konsumtion av detta livsmedel observerades. Forskarna fann att intag av 50 gram katrinplommon (5-6 enheter) visade på vissa förbättringar av hälsoaspekter.
Fördelar med katrinplommon
Förutom ovanstående finns det många andra fördelar med att äta sex katrinplommon om dagen.
- Torkade katrinplommon hjälper till att minska socker i kosten och att gå ner i vikt och skyddar organismen med sina egenskaper. Detta beror på att det är en frukt som framkallar mättnad.
- Lösliga fibrer som pektin bidrar till att minska absorptionen av glukos i kosten, vilket främjar minskningen av blodsockernivån och förbättrar kroppens svar på insulin.
- Sorbitolen i katrinplommon gör att socker absorberas långsamt, vilket är anledningen till att det ger bättre blodsockerkontroll .
- De främjar också tarmhälsan tack vare sina laxerande egenskaper och sin fiberrikedom.
- Få människor vet att katrinplommon också är rika på järn, vilket hjälper till att förebygga och behandla anemi.
- En annan fördel för kvinnor över 45 år är att de är rika på koppar, magnesium och vitamin K, som är viktiga för att upprätthålla friska och starka ben.