Till jul, var noga med att baka pepparkakor med receptet från matbloggaren Anna Zyśk. Hennes snabba recept på kakor är okomplicerat och värt att prova. De söta godbitarna kommer att glädja alla. Du kommer att göra dem varje år från och med nu.
Den perfekta pepparkakan till jul
På julbordet får det inte saknas tolv traditionella rätter, men också kakor för att ge variation till festmenyn. De små ser fram emot pepparkakor, som är deras favoritgodis. I år kan du istället för kakor från ditt traditionella recept tillaga dessa enligt Anna Zyśks metod. Du kommer säkert inte att ångra dig.
Vad ska man göra pepparkaksgubbar med?
Pepparkakor enligt Anna Zyśk består av bara några få ingredienser. Receptet är så enkelt att vem som helst kan göra det utan problem. Dessutom kan du ha de flesta av de produkter du behöver i ditt kök. När allt är klart är det dags för den bästa delen – att göra pepparkakorna.
Ingredienser:
- 275 g vetemjöl
- 150 g honung
- 30 g strösocker
- 60 g smör
- 1 litet ägg
- 1 tesked soda
- 20 g pepparkakskrydda
- 15 g kakao
Snabbt recept på pepparkakor
- Steg 1 Lägg honung och smör i en kastrull. Häll sedan i florsocker, bakpulver, bakkrydda och kakao.
- Steg 2. Värm ingredienserna på låg värme tills de löser upp sig och kombineras till en homogen massa. Häll dem i en skål.
- Steg 3 Bryt ett ägg och tillsätt mjöl. Blanda och knåda sedan ingredienserna för att bilda en deg för pepparkakor.
- Steg 4 Rulla ut degen till ett tunt ark. Skär ut kakor med den valda skäraren.
- Steg 5 Lägg dem på en bakplåt fodrad med bakplåtspapper. Grädda pepparkakorna i en 180 graders ugn på översta och nedersta falsen i ca 5-7 minuter. När kakorna har svalnat, dekorera dem och servera till jul.