Brödet som hjälper till att hålla huden återfuktad, sänker kolesterolet och ger extra energi.

av admin

Nuförtiden finns det ett enormt utbud av olika typer av bröd: vissa är mer populära än andra och vart och ett av dem har sina egna karakteristiska egenskaper. Ett av de mest populära bröden i det spanska samhället under de senaste månaderna är havrebröd, som huvudsakligen tillverkas av havremjöl eller havreflingor.

Detta är naturligtvis normalt, eftersom havre är en av de mest kompletta och balanserade spannmålen på marknaden. Bland annat är den känd för sitt breda utbud av hälsobringande egenskaper, inklusive sänkning av kolesterol och förbättring av matsmältningshälsan.

Fördelar

Bland dess egenskaper är följande värda att nämna:

Rättvisa öppnar dörren till

förlänga anpassningen av dagen även om barnet är över 12 år gammalt.

  • Stort bidrag av järn, kalcium och proteiner. Det är idealiskt för extra protein och mineraler som järn och kalcium.
  • Hjälper till att minska kolesterol. Tack vare dess egenskaper är det en stor allierad för personer med högt kolesterol.
  • Extra energi och vitamin B. Konsumtionen av denna typ av mat kan bidra till att förbättra ditt humör och ditt nervsystem.
  • Det hjälper till att hålla huden hydratiserad. Ja, på grund av dess höga protein- och fettinnehåll.
  • Förbättrar matsmältningssystemet. Det är fiberrikt och hjälper det att fungera bättre.

Saker att tänka på

Jämfört med vitt bröd är havrebröd mycket mer näringsrikt. Medan vitt bröd tillverkas av raffinerat mjöl som förlorar en hel del näringsämnen i processen, behåller detta bröd de flesta av sina vitaminer och mineraler. Detta är något som idrottsmän och kvinnor gillar väldigt mycket.

Dessutom är det glykemiska indexet för havrebröd lägre, vilket gör det mer lämpligt för en viss grupp av befolkningen: personer med diabetes eller de som försöker kontrollera sina blodsockernivåer.

Du kanske också gillar

Leave a Comment