En droppe från himlen och det är dags att göra några fluffiga regnkakor att äta till eftermiddagskaffet!

av admin

Om det finns någon tradition i Brasilien så är det att göra regnkakor varje gång det faller en droppe från himlen, och det behöver inte ens vara kallt! Det är ett typiskt mellanmål för dessa dagar, och det är lätt att förbereda och glädjer alla från barn till vuxna. Eftersom vi vet att du är sugen på det har vi sammanställt vårt favoritrecept på bolinho de chuva, så här gör du!

Recept på regnkaka: lär dig hur du gör den

Ingredienser till kakan

  • 2 ägg
  • 1 kopp socker
  • 1 kopp mjölk
  • 2 och en halv kopp vetemjöl
  • 1 matsked bakpulver
  • 3 matskedar socker för ströning
  • 1 matsked kanel för strössel
  • 1 liter olja för fritering

Vägbeskrivning:

Bolinho de chuva är ett av de enklaste snacksen att göra och du behöver inga apparater för att tillaga det, även om du kan använda en mixer eller mixer om du vill.

  1. Börja med att vispa äggen med socker och mjölk tills alla ingredienser har införlivats.
  2. Tillsätt gradvis vetemjölet och blanda tills du har en homogen deg.
  3. Avsluta med att tillsätta jästen och blanda precis så mycket att den kommer med i degen.
  4. Hetta upp en stekpanna med olja på medelvärme och lägg i en dumpling när den är het. Detta fungerar som ett test: om den bryns för snabbt och är rå inuti är oljan för varm och du måste sänka värmen lite.
  5. Stek dumplingsen och lägg dem på en bricka täckt med en pappershandduk för att avlägsna överflödig olja.
  6. Blanda ihop socker och kanel och strö över dumplingarna.
  7. Servera dem varma!

Hur kan jag förbättra bolinho de chuva?

Bolinho de chuva är en sötsak med en ganska neutral smak, vilket gör att du kan förhöja den på många sätt. Du kan fylla den med bitar av guava eller servera den med krämig dulce de leche eller hasselnötskräm. Var kreativ och njut!

Du kanske också gillar

Leave a Comment