Sur mandarin: ett enkelt trick gör frukten sockersöt på bara 10 minuter

av admin

Mandariner är återigen mycket populära på vintern och är ett hälsosamt mellanmål. Den söta smaken tas emot väl – men ingen vill ha en sur frukt.

Citrusfrukter är fulla av A- och C-vitaminer. De hjälper också immunförsvaret att känna igen skadliga organismer.

En sur mandarin kan snabbt förstöra aptiten. Det finns dock några tips som du kan följa för att undvika sura frukter. Men ibland går det inte att undvika, trots alla försiktighetsåtgärder. Ett enkelt knep från Japan kan hjälpa till här och förbättra smaken.

Så undviker du att köpa dem

Söta mandariner känner man ofta igen när man köper dem. En av de avgörande faktorerna här är formen. Den ska vara så rund som möjligt. Dessutom ska skalet vara tunt och hårt, samt elastiskt och något utskjutande. Lukten är också en bra indikation på mandarinens möjliga smak; en söt lukt indikerar också en bra frukt. Slutligen kan du också känna igen en hög juicehalt genom mandarinens vikt.

Tricket från Japan: hur det fungerar

Det är dock inte alltid möjligt att undvika att köpa en sur frukt, men du kan förbättra smaken med det här tricket. Det är mycket enkelt: Doppa först mandarinen i varmt vatten och sedan i kallt vatten. På så sätt neutraliseras citronsyran, som är det som skapar den sura smaken.

Du behöver två skålar för detta. Fyll den ena med cirka 40 grader varmt vatten och den andra med kallt vatten. Placera de sura mandarinerna i skålen med varmt vatten i 10 minuter. Detta öppnar porerna i skalet och frigör citronsyran. Efter 10 minuter lägger du mandarinen i skålen med kallt vatten i några minuter. Då stängs porerna igen och den söta saften stannar kvar inuti. Nu behöver du bara ta bort mandarinen, torka den kort – och du kan njuta av en söt frukt igen.

Du kanske också gillar

Leave a Comment